неделя, 19 декември 2010 г.

България и нейните имунитети

07 Януари 2009, 15:54 Публикувано в BgLOG 13 коментара , 311 прочита
Категории: 42



Напоследък чувам разни работи - слухове/виждове/опипове и руги източници на информация, че имало криза, че ни спрели газта, че ни еб... ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... разкатали фамилията, че нам'си к'во си, нам'си що си... И седнах и се замислих - толкова ли сме закъсали, че се водим по акъла на другите? Ако се замислим, България е последният бастион, който ще падне под напора на световните олиг(офрени)арси...

Защо не трябва да ни притесняват събитията по света, ето няколко мои разсъждения в груб вид, после ако ми хрумне нещо ще добавям.

Имало Световна икономическа криза - нас какво ни интересува? Никога не сме били със света, нито пък имаме икономика, но това не попречи на наш'те мили управляващи да ни създадат една изкуствена кризичка... даже кризенце

Еди къде си имало гражданска война - спокойно - тук всички сме селяни, за това гражданската война е невъзможна.
Ще ни спрат газта - в България се яде толкова много боб и кисело зеле, че щом не сме почнали вече да изнасяме газ, значи приказката, че ако бяхме в Сахара щяхме да внасяме пясък, е вярна. Пък за отопление си имаме и домашна гроздова от на дядо реколтата :)
Вносът на домати/краставици/картофи и прочие замрял? Чакай малко, откога почнахме да внасяме? Ние сме селскостопанска страна, или откак влезнахме у НАТО и Авропата сстана'аме гражданье и не кОпаме? Е, сег аимаме повод да си припомним как беше. Все пак единици са тези, които нямат по някоя къща на село с малко обработваема площ - като ни резнат и тока вдруги ден и няма нито да има какво да се работи по градовете, нито как да се отопляват хората в панелките и ще има назад към природата.

По магазините нямало храна - м'че тез' кумпоти и лютиници у мъзътъ за чий хикс са ни?

Изсекли сме си били горите - голяма работа - дърва има в изобилие - в парламента например са точно 240 от най-дървените, единствените по-дървени са тези, които са гласували за тях, така че не се безпокойте - с дървета е пълно!
Спреха ни вноса на стари коли от Европа - дреме ми на Голфо, дет' го наследих от тати, Киро (така му викам на галено) ке издържи поне още двайсе години (с ДДС). Ега па се не опра'им дотога'а. А от моргите като си зема гуми втора ръка, като сипа газ за 2.67 лв и съм цар на пътя!

Тъй, че не бойте се, ако ще цивилизованият свят да загине - ние не принадлежим към него и не ни интересува съдбата му, освен за да си намираме тема за разговор, докато пием по чашка и малко отгоре домошарка :)

Коментар към текста:
- всъщност, понеже напоследък е модерно да се пиашт наръчници, от типа: "Как да отслабнем без да спортуваме", "Как да си подредим хола, без да разместваме мебелите", "Как да задоволим жената с поглед", "Как да направим кисело зеле и царска туршия без да ни мислят за селяни" и тям подобни, новият наръчник би трябвало да се нарича: "Как да не мислим за кризата", а безплатно към него ще върви и "101 причини да гласувам пак за нашите управляващи", спонсориратно от НС и МВР.

- мисля следващата ми книга да е озаглавена: "101 причини да купите тази книга" :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар