неделя, 19 декември 2010 г.

Новините, такива каквито можеха да бъдат:)

Това си беше първоаприлска гавра :))
01 Април 2008, 22:06 Публикувано в BgLOG 12 коментара , 455 прочита
Категории: България, Смях до дупка! :), 42, Нещата от живота, Култура и изкуство, Забавление, Събития, Размисли
Етикети: тери е виновен:)


Актуално от деня:


България – обявена за културен център на Европа
След съвещание в Брюксел, Европейският парламент определи България не само като най-силно грижещата се за културното си наследство страна, но и като страната, възлагаща най-голямо значение в обучението на учениците по родова история и книжовен език. След проучване направено в 32 европейски страни, се оказа, че хората, провели проучването получили най-радушен прием и най-любезно отношение по улиците и в магазините на България. Половината от тези проучващи отказвали да напуснат България, твърдейки, че най-сетне са попаднали в рая. Едва след като агенцията провеждаща проучването се съгласила да открие нов офис в София, те се съгласили да напусната за малко страанта, колкото да си оправят документите, след което по най-бързия начин се върнали обратно тук.

Канадски екип от специалисти на семинар в България относно поддържането на чистотата в градовете
„Ние се смятаме за една от най-напредналите страни в това отношение, но щом дойдох във вашата страна видях, всъщност колко още имаме да учим, за да достигнем и наполовина вашето ниво” – сподели пред нашите репортери ръководотелят на екипа. Чарлс Джонсън. „Ако Господ е създал рая така, както е описано в Библията, то е само защото не е виждал България” – допълва той.

Парното, тока и водата стават безплатни
След като миналата година правителството направи цените на тока, водата и парното символичните 0,1 ст. за КВ/ч., 0,1 ст. за куб. м. вода и 2лв/месец за парно, новият проектозакон предлага те да станат безплатни, обосновавайки се на факта, че преуспяващата българска икономика може да поеме тези разходи без да натоварва излишно държавния бюджет, който досега поемаше част от тези разходи. „Нека не забравяме, че брутният ни вътрешен продукт е достатъчно голям за да можем да даваме заеми на държави като Русия, САЩ, Великобритания, Австралия, Франция и Кот д’Ивоар. Щом можем да си позволи нещо подобно, значи няма да има проблем, ако държавният бюджет поеме и изцяло тези разходи, като смятаме, че това би увеличило комфорта на нашите граждани” – Заяви в интервю премиерът. Градският транспорт също остава безплатен, но цените на междуградския се очаква да спаднат до 50% след поевтиняването на безнина.

Българският лев продължава да държи рекорда за най-скъпа валута
След като измести кувейтскяит динар като най-скъпа валута, българският лев се наложи на международният пазар и като валутата, в която хората имат най-голямо доверие, поради своя устойчив курс и невъзможността да бъде фалшифицирана. Българският лев отдавна се наложи на международните пазари като основна обменна единица, изоставяйки еврото далеч назад, а за щатския долар хората си спомнят мъгляво, като нещо от далечното минало. В Европарламента наскоро бе внесено предложение официална парична единица да бъде Българският лев, а не еврото. В отговор на това предложение, някои Южноамерикански държави, Индия, САЩ, Канада, Австралия, Китай и Япония поискаха също да преминат към български левове. Техните посланници заявиха пред CNN и други световни медии, че биха подкрепили българския лев в налагането му в световен мащаб, като универсална валута.

Няма коментари:

Публикуване на коментар