неделя, 19 декември 2010 г.

Антипаразитно

След "Подходящи реплики за стресови ситуации", следващата перла в короната (или бисер в кочината - въпрос на гледна система и отправна точка) следват:


24 Октомври 2008, 12:26 Публикувано в BgLOG 15 коментара , 532 прочита
Категории: 42

Етикети: lord desword, лордъ, кафе с коняче


Съвети за това как да се освободите от досадни паразити + комари и други още по-досадни твари (без тъщи/свекърви - за тях в следващият епизод). Предупреждение - деца, не правете това у дома си!!!

Наскоро имаше една статия (в момента ме мързи да я търся за да поставя линк към нея) за (по-скоро против) бълхите, което ми навя спомени за разни стари народни рецепти против разни вредители. Ето и някои от тях:

Първо, вземете и счукайте на прах една тухла - използва се при повечето рецепти. В краен случай, ако някой комшия ви дразни, може да я метнете през отвореният му прозорец върху килима в хола. Прозорецът се отваря с цяла тухла:)

Бълхи
Използва се специален прах приготвен от една част от счуканата тухла, 1 част счукана на прах отрова за мишки тип "червеното жито" (много популярна преди 10-ти), сол - на вкус.
Начин на употреба - хващате бълхата и й сипвате праха в устата, след което я пускате. Когато сипете прах в устите на всички бълхи можете спокойно да полегнете и да го оставите да започне да действа.


Въшки
Счуканата тухла и се омесва със същото количество червен пипер. След това се посипва по главата - въшките започват да кихат от червения пипер и от силата на кихавицата си удрят главите в тухлите и ги чупят.

Ако въшите се окажат шопи, т.е. с по-твърди от тухата глави се пристъпва към план Б. Отивате до някой вир, заставате на брега по бански и започвате да броите високо на глас: "1... 2... 3...", след което скачате във вира. Излизате и повтаряте процедурата 10 пъти. На 11-тия когато кажете "3..." само лекичко подскачате на място, без да скачате във вира - въшките по инерция сами ще скочат във водата - пригответе се да бягате много бързо!

Комари
Счуканата тухла се сипва в бутилка с червено вино и с така получната смес се намазва цялото тяло. Комарите идват, напиват се от винените пари, зпочват да се замерят с камъни и сами се избиват един-друг.


Глисти

Всяка сутрин в 8:00 си наливате чрез фунийка в д-то кафе с коняче. Процедурата продължава 6 дни. На седмият ден се налива само кафе, след което се приготвяте да улавяте глистите, докато един по един се изреждат да идват и да питат за конячето.

Мухи

Тъй като досега не е намерено универсално средство против тази напаст, единственият начин да се отървете от тях е да ги избивате една по една. За примамка най-добре е да сложите в единият край на масата чаша с ракия, а в другия огледало. Мъжките мухи ще кацат по ръба на чашата, а женските пред огледалото. По-този начин ще можете да си водите и статистика колко мухи от всеки пол сте убили.


Зайци
Зайците не спадат към паразитите, но това не пречи да ви дадем някои техники за хващането им. Хванатият заек може да се използва за вечеря, за отмъщение (ако сте вегетарианец може да го изядете за да отмъстите за изяденото зеле) или вместо хрътка - да открие къде е откраднатата ви каца с кисело зеле, или къде точно в мазата сте си забутали бурканите с туршия.

1. На някоя горска поляна слагате голям камък и посипвате малко червен пипер върху него, след което се скривате в храстите и чакате. Заекът е любопитно животно - непременно ще отиде да подуши както е онова червеното върху камъка. Когато подуши пипера, той обезателно ще кихне и ще си удари главата в камъка - тук е вашият шанс да го хванете, докато лежи в безсъзнание.

2. Същестува и малко по-бърз начин, но е за хора, които са се докоснали до артистичната си натура. Вземете един чувал, пъхнете се в храстите и се преструвайте на морков за да подмамите заека.


Надявам се с тези съвети съм ви бил полезен в борбата с вредителите и/или доставянето на вечерята:)


- Ген, ако искаш специално за теб ще намеря някоя китайско-виетнамска рецепта, например: "Кучешко на скара с гарнитура от бълхи", "Куче задробено с бълхи", "Кучешко варено с бълхите" и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар